Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

«Промені творчості Олени Маляренко»

Днями відзначила свій ювілей відома херсонська письменниця та мисткиня Олена Маляренко. До цієї дати фахівці Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б. А. Лавреньова запропонували учням нашої школи переглянути ролик- -відеознайомство «Промені творчості Олени Маляренко». І сьогодні на класній годині учні 7 -Б класу разом з класним керівником Москаленко Л.О. приєдналися до перегляду цього ролика .

Захід пройшов у межах місячника шкільних бібліотек - 2023 “Вірю в майбутнє твоє, Україно!” на платформі ZOOM. Олена Миколаївна - відома краянка, яку люблять, читають, слухають. Більшість читачів знають її передусім як авторку гумористичних оповідань "Типичный Боря" та “Пупуся Жизель”. Втім, творчість письменниці набагато глибша. На заході учні дізналися про інші грані особистості Олени Маляренко: про її пронизливі поезії, співочий талант, чудові вишиванки в українському стилі тощо.

І ще про те, як вона надихала херсонців під час окупації, коли не боялася писати оповідки про реальне життя в окупованому Херсоні - з притаманним тільки їй неповторним, вишуканим, необразливим гумором. Попри загрозу розправи з боку окупантів, 
Олена Маляренко не припиняла чинити власний спротив - силою Слова. Ці сміливі публікації у соцмережах неабияк підтримували віру херсонців під час окупації. Підтримують і сьогодні, у вільному, але понівеченому місті, яке щодня потерпає від ворожих обстрілів. Також школярі дізналися, що в Олени Маляренко є поезії, які вже стали піснями: вірш “Окупація” покладено на музику і звучить у соцмережах у виконанні композиторки і барда Оксани Коваленко. Прозвучала вона і на заході. 
З великим задоволенням присутні прослухали українські пісні у виконанні самої Олени Маляренко, її вірші, помилувалися вишиванками.