Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.

16 жовтня -- день здорового харчування

ОСНОВНІ ПРИНЦИПИ ЗДОРОВОГО ХАРЧУВАННЯ 
Перше, що необхідно зробити, – вирішити харчуватися правильно. Для цього варто враховувати основні принципи здорового та безпечного харчування: 
Різноманітний, збалансований раціон. 
Розробіть меню таким чином, щоб в ньому були страви з м’яса і риби, морепродуктів, круп, зелені, овочів і фруктів. 
Відмова від фаст-фуду та рафінованих продуктів. 
Борошно, масло, цукор, кухонна сіль – все потрапляє під табу. 6 приймань їжі (основні і перекуси). 
Довгі перерви між їжею можуть стати причиною стресу для організму. 
Останнє приймання їжі – не пізніше ніж за 2 години до сну. 
Вночі травна система не повинна бути завантаженою, їй потрібен відпочинок. Магазинні соуси, підсилювачі смаку, консерванти та хімічні добавки необхідно замінити на сметану, йогурт, оливкову олію. 
Для поліпшення смакових якостей підійдуть спеції і трави. 
В приготуванні страв краще надавати перевагу запіканню, варінню, готуванню на пару. Під час смаження виділяються канцерогенні речовини, які негативно впливають на організм і здоров’я в цілому.